Over mij

NatasHAAKT werd NatasMAAKT.
Helaas heb ik door tijdgebrek moeten besluiten om te stoppen met de workshops de verkoop van materialen via de webshop, op fairs en markten. Ik werk ik nu vooral voor handwerktijdschriften en mag daar mooie producties maken. Onder ‘in de pers’ zie je mijn publicaties. En inmiddels is het niet meer alleen haken, maar heb ik nog veel meer handwerktechnieken (weer) opgepakt, vandaar nu NatasMAAKT.

Haken vond ik altijd al erg leuk om te doen, maar jaren heb ik er niets mee gedaan.spandoek NatasHAAKT
Eerst was daar mijn sportieve ‘carrière’ en nam het softballen op hoog niveau alle vrije tijd in beslag. Toen huisje boompje beestje: drie kinderen en een man en de dagen zijn gevuld!

Zo’n twaalf jaar geleden ben ik weer begonnen (en kon niet meer ophouden!). Haken is inmiddels mijn passie: het borrelt altijd van de ideeën in mijn hoofd en eigenlijk zijn de dagen te kort om alles uit te voeren!

Ik las eens een interview met zangeres en cabaretière Karin Bloemen (ook een fanatiek haakster) en de kop van het artikel was: “van haken word ik rustig”.
En dat is precies wat ik ook voel. Na een drukke dag MOET ik nog even een stukje haken om rustig te worden!

Op de middelbare school had ik zowel voor handwerken als handvaardigheid goede cijfers. Toch heb ik er nooit wat mee gedaan: ik ben de lerarenopleiding economie gaan doen en ben gaan werken in het bedrijfsleven. Altijd met cijfertjes en met mijn hoofd.

Toen ik het haken weer opgepakt had, begon het te kriebelen; toen ik mijn eerste poef had gehaakt en er nog een aantal volgden, trok ik de stoute schoenen aan en heb een kraam gehuurd op een leuke fair. Daar werden mijn poefen goed ontvangen, maar ik verkocht er geen één. Wel werd vanaf het eerste moment de vraag gesteld: “Geef je ook workshops?” Daar had ik zelf niet aan gedacht en ik besloot om dan maar ja te zeggen! Het lesgeven vond ik altijd al erg leuk, en nu dan met het haken; dat leek mij echt super!

En super was het ook; met heel veel plezier heb ik sinds september 2010 mijn workshops gegeven en dat gaf heel veel voldoening. Het is zó leuk om cursisten te zien groeien en trots met hun zelfgehaakte poef de deur uit te zien gaan! Natuurlijk is het soms een hele klus voor een cursist om het haken te leren en dan na afloop van de eerste les thuis zelf in het diepe gegooid te worden, maar hoe trots ben je dan op jezelf als het gelukt is!

Nu combineer ik mijn werk als secretaris van de Calamiteiten OnderzoeksGroep (COG) in het Diakonessenhuis in Utrecht met het maken van producties voor handwerktijdschriften. Uiteraard haak, brei, weef, borduur, naai en knoop ik ook voor mezelf en de mensen om mij heen. Op mijn Facebook-pagina (Natas MAAKT) vertel ik daar over en kun je mij volgen.

Natasha Harmusial-Willemse

IMG_4775

NatasHAAKT drieluikAdH 7 lampenkap NatasHAAKT p39

grijs-blauw-in-elkaar-zetten-lopi-plaid